Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

HBM4EU logoSzámos olyan kémiai anyag vesz minket körbe a mindennapi használati tárgyainkban, belső tereink berendezéseiben, az elfogyasztott élelmiszerekben vagy akár a levegőben is, melyek egészségünkre káros hatással lehetnek. Ezen kémiai anyagok általában kis mennyiségben fordulnak elő és elsősorban hosszú távon okozhatnak káros egészséghatást. Azonban gondos odafigyeléssel csökkenthetjük ezen anyagok szervezetbe történő kerülésének mértékét. A humán biomonitoring vizsgálatok célja a különböző forrásokból a szervezetbe került, egészségkárosító hatással bíró kémiai anyagok mennyiségi meghatározása biológiai mintákban (pl.: vizeletben, vérben).

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2018-ban csatlakozott a HBM4EU elnevezésű projekthez (https://www.hbm4eu.eu), melynek célja többek között a humán biomonitoring módszerek európai szintű harmonizációja, új és már rendelkezésre álló humán biomonitoring adatok gyűjtése, illetve a döntéshozók munkájának segítése.

A környezetű eredetű betegségteher csökkentésének hatékony módja a figyelemfelhívó anyagok eljuttatása a lakosság részére. Ennek megfelelően a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy többrészes sorozatot indít annak érdekében, hogy felhívja a lakosság figyelmét a káros anyagokra, illetve segítséget nyújtson ezen szennyezők elkerülésében.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít