nnk emblema logo

nnk cim telefon

Projektazonosító: EFOP-7.2.1.22-2022-00001

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Projekt címe: COVID-19 oltóanyag költsége ESZA (5-11 éves gyermekek számára)

Szerződött támogatás összege: 1 229 769 105 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.

 

A projekt tartalma:

A COVID-19 világjárvány elleni védekezés során kiemelt fontosságú az oltások felvételének biztosítása a lakosság számára, melyek igazoltan hatásos eszközei a járvány megfékezésének. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) népegészségügyi tevékenysége okán ennek érdekében oltóanyag beszerzéssel járul hozzá a világjárvány elleni hazai küzdelemhez.

Az NNK keretein belül megvalósuló EFOP-7.2.1.22-2022-00001 azonosítószámú COVID-19 oltóanyag költsége ESZA (5-11 éves gyermekek számára) elnevezésű kiemelt projekt célja a COVID-19 világjárvány elleni védekezés keretében kifejlesztett és az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség által támogatott oltóanyagok beszerzése Európai Uniós keretmegállapodás keretében.

Az EFOP-7.2.1.22-2022-00001 azonosítószámú projekt keretében 177 600 adag Pfizer (Comirnaty) típusú oltóanyag beszerzése valósul meg, amely felhasználását az 5-11 éves korosztályba tartozó gyermekek részére biztosítja az Európai Unió. A beszerzés költségeinek jelentős részét az Európai Unió biztosítja. A projekt vissza nem térítendő támogatásban részesül, melynek összege 1 229 769 105 Ft. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

A projektről bővebb információ a www.nnk.gov.hu/ oldalon található.

 

További információ kérhető:
Nemzeti Népegészségügyi Központ Kommunikációs Főosztály
email cím: sajto [KUKAC] nnk [PONT] gov [PONT] hu

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Európai Uniós forrással a gyermekek védelméért
2022/szeptember/5

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a COVID-19 oltóanyag költsége ESZA (5-11 éves gyermekek számára) elnevezésű Európai uniós projekt keretében koronavírus fertőzés elleni PfizerBioNTech (Comirnaty) oltóanyag beszerzését valósította meg vissza nem térítendő támogatás segítségével, melynek értéke 1 229 769 105 forint. Az Európai Uniós forrásból támogatott vakcinák az 5-11 éves korosztály koronavírus elleni hatékony védekezését tették lehetővé.

Bár a gyerekek körében általában ritkább a súlyos koronavírusos esetek száma, és a többségük tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel vészeli át a betegséget, az azt követően kialakuló sokszervi gyulladás, illetve az elhúzódó, 3 hónapon túli poszt-COVID tünetek- aluszékonyság, tanulási zavarok, szédülés- komolyabban érintheti a korosztályt. A betegség lefolyása leginkább akkor válhat súlyossá, ha a koronavírussal megfertőződött beteg gyerek más alapbetegséggel is rendelkezik. A gyerekek szerepe a járványfolyamatban is jelentős, ezért kiemeleten fontos, hogy ezen korosztály is védett legyen a koronavírus ellen.

A koronavírus fertőzés elleni védekezés során a világ számos pontján indult meg egyszerre a védőoltás fejlesztése a különböző korcsoportok, így a 18, valamint 12 év alatti gyermekek részére is. Jelen projekt keretében, Európai uniós keretmegállapodás részeként az 5-11 éves korosztály oltásához az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott Pfizer-BioNTech (Comirnaty) vakcina beszerzése történt meg, melynek vissza nem térítendő támogatási összege 1 229 769 105 forint.

Az EFOP-7.2.1.22-2022-00001 azonosítószámú kiemelt projektben a fedezetet biztosító támogatási szerződés aláírásával lehetővé vált, hogy összesen 177 600 beadott dózissal a magyar gyermekek számára megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljanak COVID-19 elleni oltóanyagok.

Az Európai Unió által támogatott vakcinák jelen projektben elszámolt költsége a REACT-EU Európai Szociális Alap (továbbiakban ESZA) finanszírozásában, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

A projektről bővebb információ az nnk.gov.hu​ oldalon található.

 

További információ kérhető:
Nemzeti Népegészségügyi Központ Kommunikációs Főosztály
email cím: sajto [KUKAC] nnk [PONT] gov [PONT] hu

 

 

Melléklet(ek):
Download this file (Sajtóközlemény.pdf)Sajtóközlemény.pdf[ ][ ]

sz2020 also infoblokk

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat