nnk emblema logo

nnk cim telefon

Projektazonosító: EFOP-7.1.1.21-2022-00003

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Projekt címe: A Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 védekezésben felmerült személyi költségeinek elszámolása

Szerződött támogatás összege: 270 000 000 Forint

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.03.31.

A projekt tartalma:

A COVID-19 világjárvány megjelenése számos kihívást támaszt Magyarország közszolgáltatási rendszereivel, leginkább az egészségügyi ellátórendszerrel szemben. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint kulcsfontosságúvá vált a járványügyi rendszer rezilienciájának javítása, a pandémiás készültségi szint fokozása, a minőségi egészségügyi adatok időben történő elérése, a válaszadás gyorsasága és minősége, valamint az egészségügyi ellátás folyamatos biztosítása.

Ennek érdekében az NNK keretein belül megvalósuló EFOP-7.1.1.21-2022-00003 azonosítószámú A Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 védekezésben felmerült személyi költségeinek elszámolása elnevezésű kiemelt projekt célja a COVID-19 világjárvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi szakképesítést igénylő munkakörökben foglalkoztatott dolgozók COVID-19 járvány miatti többletfeladatának honorálása.

A EFOP-7.1.1.21-2022-00003 azonosítószámú projekt keretében összesen 270 000 000 Forint értékben valósul meg a többletfeladatot ellátó egészségügyi személyzet betegellátásban és szűrésben való részvételért kifizetett bérének és járulékainak elszámolása. A védekezésben részt vállaló személyek többlet munkavégzés költségének fedezetét az Európai Unió biztosítja. A projekt vissza nem térítendő támogatásban részesül, melynek összege 270 000 000 Ft. A projekt az Európai Szociális Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Európai Uniós forrás segíti az egészségügyi dolgozók többletmunkájának honorálását
2022/március/3

A Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 védekezésben felmerült személyi költségeinek elszámolása elnevezésű EFOP-7.1.1.21-2022-00003 azonosítószámú  kiemelt projekt keretében Európai Uniós forrásból lehetőség nyílik a COVID-19 világjárvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi szakképesítést igénylő munkakörökben foglalkoztatott dolgozók többletmunkájának kifizetésére. A vissza nem vissza nem térítendő támogatás összege 270 millió forint.

A COVID-19 világjárvány megjelenése számos kihívást támaszt Magyarország egészségügyi ellátórendszerével szemben. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint kulcsfontosságúvá vált többek között a járványügyi rendszer rugalmasságának és ellenálló képességének javítása, a pandémiás készültségi szint fokozása, valamint az egészségügyi ellátás folyamatos biztosítása.

Az egészségügyi ellátás folytonosságának biztosításához nélkülözhetetlen az egészségügyi dolgozók többletmunkája. A Kormány az Európai Unióval együttműködve célul tűzte ki a COVID-19 járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók többletmunkájának ellentételezését, illetve a járvány elleni védekezés érdekében felvettek munkabérének elszámolását.

Az EFOP-7.1.1.21-2022-00003 azonosítószámú projekt keretében összesen 270 000 000 forint értékben valósul meg a Nemzeti Népegészségügyi Központban a COVID-19 világjárvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi szakképesítést igénylő munkakörökben foglalkoztatott dolgozók COVID-19 járvány miatti többletfeladatának ellentételezése.

A projekt az Európai Szociális Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

A projektről bővebb információ a www.nnk.gov.hu/ oldalon található.

További információ kérhető:
Nemzeti Népegészségügyi Központ Kommunikációs Főosztály
email cím: sajto [KUKAC] nnk [PONT] gov [PONT] hu

Melléklet(ek):
Download this file (Sajtokozlemeny_ESZA_ többletmunka.pdf)Sajtóközlemény[ ][ ]

sz2020 also infoblokk

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat