nnk emblema logo

nnk cim telefon

Projektazonosító: EFOP-7.1.1.21-2022-00003

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

Projekt címe: A Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 védekezésben felmerült személyi költségeinek elszámolása

Szerződött támogatás összege: 270 000 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.27.

A projekt tartalma:

A COVID-19 világjárvány megjelenése számos kihívást támaszt Magyarország közszolgáltatási rendszereivel, leginkább az egészségügyi ellátórendszerrel szemben. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint kulcsfontosságúvá vált a járványügyi rendszer rezilienciájának javítása, a pandémiás készültségi szint fokozása, a minőségi egészségügyi adatok időben történő elérése, a válaszadás gyorsasága és minősége, valamint az egészségügyi ellátás folyamatos biztosítása.

Ennek érdekében az NNGYK keretein belül megvalósuló EFOP-7.1.1.21-2022-00003 azonosítószámú A Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 védekezésben felmerült személyi költségeinek elszámolása elnevezésű kiemelt projekt célja a COVID-19 világjárvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi szakképesítést igénylő munkakörökben foglalkoztatott dolgozók COVID-19 járvány miatti többletfeladatának honorálása.

A EFOP-7.1.1.21-2022-00003 azonosítószámú projekt keretében összesen 270 000 000 Forint értékben valósul meg a többletfeladatot ellátó egészségügyi személyzet betegellátásban és szűrésben való részvételért kifizetett bérének és járulékainak elszámolása. A védekezésben részt vállaló személyek többlet munkavégzés költségének fedezetét az Európai Unió biztosítja. A projekt vissza nem térítendő támogatásban részesül, melynek összege 270 000 000 Ft. A projekt az Európai Szociális Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Európai Uniós forrás segíti az egészségügyi dolgozók többletmunkájának honorálását
2022/március/3

A Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 védekezésben felmerült személyi költségeinek elszámolása elnevezésű EFOP-7.1.1.21-2022-00003 azonosítószámú  kiemelt projekt keretében Európai Uniós forrásból lehetőség nyílik a COVID-19 világjárvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi szakképesítést igénylő munkakörökben foglalkoztatott dolgozók többletmunkájának kifizetésére. A vissza nem vissza nem térítendő támogatás összege 270 millió forint.

A COVID-19 világjárvány megjelenése számos kihívást támaszt Magyarország egészségügyi ellátórendszerével szemben. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint kulcsfontosságúvá vált többek között a járványügyi rendszer rugalmasságának és ellenálló képességének javítása, a pandémiás készültségi szint fokozása, valamint az egészségügyi ellátás folyamatos biztosítása.

Az egészségügyi ellátás folytonosságának biztosításához nélkülözhetetlen az egészségügyi dolgozók többletmunkája. A Kormány az Európai Unióval együttműködve célul tűzte ki a COVID-19 járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók többletmunkájának ellentételezését, illetve a járvány elleni védekezés érdekében felvettek munkabérének elszámolását.

Az EFOP-7.1.1.21-2022-00003 azonosítószámú projekt keretében összesen 270 000 000 forint értékben valósul meg a Nemzeti Népegészségügyi Központban a COVID-19 világjárvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi szakképesítést igénylő munkakörökben foglalkoztatott dolgozók COVID-19 járvány miatti többletfeladatának ellentételezése.

A projekt az Európai Szociális Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

A projektről bővebb információ a www.nnk.gov.hu/ oldalon található.

További információ kérhető:
Nemzeti Népegészségügyi Központ Kommunikációs Főosztály
email cím:

Melléklet(ek):
Download this file (Sajtokozlemeny_ESZA_ többletmunka.pdf)Sajtóközlemény[ ][ ]

sz2020 also infoblokk

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít