Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Elkezdődött a fűtési szezon, melynek hatása a levegőminőség alakulásában is jelentkezik. Tegnap tíz, mérőállomással megfigyelt településen volt kifogásolt a levegőminőség. Ezek az alábbiak: Budapest, Debrecen, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, Sajószentpéter, Szeged, Szolnok, Tököl és Vác. Nyolc helyen a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) napi átlagkoncentrációja, míg két városban (Debrecen és Szolnok) a nitrogén-dioxid órás átlagkoncentrációjának napi maximuma esett a Levegőhigiénés Index kifogásolt kategóriájába.

Kifogásolt levegőminőség esetén a gyermekek, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők enyhe légzőszervi tünetek (pl.: köhögés, légúti irritáció) jelentkezhetnek, illetve meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. Az érzékeny lakosságcsoportba tartozók, különösen a légzőszervi betegségben szenvedők a szabadban történő munkavégzést, intenzív sportolást és más fizikai tevékenységek végzését mérsékeljék az érintett településeken. Egészségünk megóvása érdekében ne szennyezzük környezetünket, mellőzzük a helytelen fűtési módok alkalmazását, illetve a zöldhulladék égetését!

TÉRKÉP

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít