Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A nyári melegben sokan keresnek enyhülést és szórakozást a hazai strandokon. A járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt azonban különösen fontos a megfelelő óvatosság és a helyes higiénés szabályok betartása. Bár az új koronavírus a medencék vizében nem terjed, a zsúfoltság a strandon kiemelt kockázatot jelenthet. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezért összeállított egy információs csomagot a biztonságos fürdőzés szabályairól, amelyet minden fürdőhöz eljuttatnak a népegészségügyi hatóságok és a szakmai szervezetek.

A legfontosabb, hogy strandra csak egészségesen menjünk. Ha lázat, légúti tüneteket, vagy hányást, hasmenést észlelünk magunkon vagy gyermekünkön, inkább maradjunk otthon! Kerüljük a zsúfoltságot a parton, öltözőben és a medencében is, törekedjünk legalább 1,5-2 m, a vízben lehetőleg ennél nagyobb távolság tartására a velünk nem egy háztartásban élőktől! Fürdőzés előtt és után is alaposan, szappannal zuhanyozzunk le!

A medencék fertőtlenítésére használt klórmennyiség megbízhatóan pusztítja el a vírusokat. A nem fertőtlenített gyógymedencékben legyünk óvatosak: ne merítsük a fejünket víz alá, és tartsuk be a medence terhelésére és a tartózkodási időre vonatkozó előírásokat. Gyermekek egészségének védelme érdekében a gyógymedencéket 14 év alattiak ne használják!

A fürdők üzemeltetői mindent megtesznek, hogy a járvány alatt biztonságosak maradjanak a strandok.

A fürdőzés legyen vidám, egészséges és biztonságos élmény! Tegyünk közösen érte!

FÜRDŐZZÖN BIZTONSÁGOSAN v2

Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (FÜRDŐZZÖN BIZTONSÁGOSAN v2.pdf)Plakát 2020-07-27

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít