Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az Európai Bizottság kezdeményezésének célja - a fenntarthatóságot célzó Vegyianyag Stratégiában vállalt kötelezettségnek megfelelően - megtiltani egyes, az EU-ban már betiltásra került veszélyes vegyi anyagok gyártását és/vagy harmadik országokba történő kivitelét annak  érdekében, hogy megvédjék a nem uniós országokat az ilyen típusú vegyi anyagoknak az emberi egészségre és a környezetre káros hatásaitól. 

A jobb szabályozásra vonatkozó iránymutatásokkal összhangban az Európai Bizottság hatásvizsgálatot készít a kezdeményezésről, és egyúttal értékelést végez a veszélyes vegyi anyagok kiviteléről és behozataláról szóló 649/2012/EU (PIC) rendeletről is.

Ennek támogatására a Bizottság konzultációt indított az érdekelt felek számára, amelynek eredményeit figyelembe fogják venni a javaslat véglegesítése során.

A 2023. július 31-ig tartó konzultáció egy bizonyítékgyűjtési felhívásból és egy nyilvános konzultációból áll, amelyekhez az alábbi honlapon keresztül lehet észrevételeket benyújtani:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13750-Veszelyes-vegyi-anyagok-az-Europai-Unioban-betiltott-vegyi-anyagok-exportra-torteno-gyartasanak-tilalma_hu

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít