Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Olasz és horvát közegészségügyi szakemberek látogattak az NNK-ba az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által kezdeményezett tanulmányút keretében 2023. május 3. és 5. között. A közegészségügyi társintézmények (az Istituto Superiore di Sanità (ISS) és a Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) munkatársai az ivóvízbiztonsági tervezés és az ivóvízbiztonsági tervek ellenőrzésének, értékelésének módszertanának tanulmányozására érkeztek.

Az ivóvízbiztonsági tervezés a megfelelő minőségű ivóvíz biztosításának legkorszerűbb módja. Az ivóvízellátórendszert érintő kockázatok felmérésén, értékelésén és kezelésén alapuló megközelítés sokkal magasabb szintű egészségvédelmet jelent a fogyasztók számára, mint a korábbi, csak vízvizsgálatokon alapuló felügyelet.

Magyarország 2009-ben, Európában elsők között vezette be az ivóvízbiztonsági tervezés követelményét, amely a 2020-ban módosult EU-s ivóvíz szabályozás értelmében már minden tagállam számára kötelező. Az ivóvízszolgáltatók által készített ivóvízbiztonsági tervek megfelelőségét a hatósági jóváhagyás előtt az NNK ellenőrzi. Az ivóvízbiztonsági tervek készítésére és ellenőrzésére vonatkozó módszertani útmutatók az NNK honlapján elérhetőek.

Az NNK tapasztalataira a WHO is támaszkodik, a Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztály munkatársai számos közép-ázsiai és kelet-európai országban tartottak továbbképzést az ivóvízbiztonsági tervek bevezetéséről.

További részletek: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/kornyezetegeszsegugyi-laboratoriumi-osztaly/vizhigienes-laboratorium/ivoviz/ivovizbiztonsagi-tervezes-vbt

 

WSP auditing mtg photo

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít