nnk emblema logo

nnk cim telefon

Ajka, Putnok és Várpalota településeken veszélyes volt tegnap a levegő minősége, egészségtelen minősítést kapott továbbá Budapest, Győr, Kazincbarcika, Miskolc, Sajószentpéter, Salgótarján, Székesfehérvár, Tatabánya, Tököl és Vác a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. Kifogásolt a levegőminőség Dorogon, Dunaújvárosban, Esztergomban, Hernádszurdokon, Kecskeméten, Nyíregyházán, Oszláron, Pécsett, Százhalombattán, Szegeden, Szolnokon és Szombathelyen. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban jelentős változás nem várható, csak azokon a helyeken lehet minimális javulás, ahol a szél megélénkül.

A légszennyezettség különösen veszélyes a kisgyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre, és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. A krónikus betegek légúti és egyéb tünetei súlyosbodhatnak, azonban veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges embereknél is jelentkezhetnek légúti tünetek. Kiemelten fontos, hogy a kedvezőtlen kültéri levegőminőség esetén is figyeljünk a beltéri levegőminőségre, lakásunk levegőjét gyors, néhány perces kereszthuzattal, naponta legalább kétszer frissítsük. A fűtési szezonban a helytelen fűtési módok alkalmazása jelentősen befolyásolja a levegőminőséget, így ne fűtsünk nedves vagy kezelt fával, műanyaggal vagy egyéb hulladékkal.

További információ a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, az alábbi linkre kattintva elérhető:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/kornyezetegeszsegugyi-laboratoriumi-osztaly/levegohigienes-laboratorium/lakossagi-tajekoztato-tartalmak/levegohigienes-index

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat