Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az osztály fejleszti az egészségmonitorozás módszertanát, az epidemiológiai vizsgálati protokollokat és meghatározza a magyar lakosság  egészségi állapotának indikátorait, hogy epidemiológiai kutatások során  az eredmények alapján információt szolgáltasson az iskola-egészségügyi  adatgyűjtés valamint lakosság egészségével kapcsolatos témakörökben. E mellett szakami irányelvek és útmutatók  kidolgozását alapozza meg, hogy támogató segítséget nyújtson az egészségügyi szolgáltatók részére, továbbá országos szakmai felügyeletet át el az adat- és információgyűjtés, elemzés, értékelés, információszolgáltatás területén.

Az osztály a veleszületett rendellenességek és ritka betegségek országos felügyeletét ellátva szervezi, összehangolja a népegészségügyi célból, az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény által elrendelt, veleszületett fejlődési rendellenességekre és ritka betegségekre vonatkozó adatgyűjtést, együttműködik a klinikai, kórházi és az alapellátásban dolgozó szakemberekkel, európai és nemzetközi szervezetekkel és felsőoktatási intézményekkel, valamint menedzseli, illetve ellátja a veleszületett fejlődési rendellenességek országos surveillance tevékenységét és a veleszületett rendellenességekkel kapcsolatos szakmai, módszertani, kommunikációs, minőségbiztosítási és projekttervezési feladatokat, a folyamatosan gyűjtött adatokat elemzi, statisztikai-epidemiológiai módszerekkel feldolgozza és értékeli, az eredményeket publikálja, adatot szolgáltat hazai és nemzetközi szak-adatbázisok részére.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít