Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztály

Zöldfelületek fejlesztése közegészségügyi szempontok mentén - Munkaértekezlet kertészek, növénynemesítők, tájépítészek, kertépítők részére

A városi zöldfelületek egészségtudatos tervezése, a közegészségügyi szempontok bevezetése fontos tényezővé vált az allergiás betegségteher csökkentése érdekében. Emellett a klímaváltozással átalakuló növényzet, az invazív fajok előretörése és egyes új, allergén, kertészeti hibridek megjelenése olyan problémákat vettettek fel, melyek megoldása különböző szakterületek együttműködését igényli. A közegészségügy és a kertészeti ágazat harmonizációja világszerte komoly kihívást jelent, melyre válaszul egy minősítő rendszer kerül kidolgozásra, melynek alkalmazásával várhatóan csökken a lakosság allergénterhelése.

A  2022. május 25-én megtartott rendezvény elsődleges célja a fajta minősítésben bevezetni kívánt új szempont, a potenciális allergenitás és az erre alapuló stratégia bemutatása volt a kertészek, növénynemesítők, tájépítészek, kertépítők részére.

A rendezvény programja és az előadások az alábbi mellékletekben olvashatóak:

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít