Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

covid 19 logo

COVID-19

TÁJÉKOZTATÓ OLDAL

 
Lakossági tájékoztató
(ingyenesen hívható)
telefonszám:


1812

Az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával 2023 őszétől több mint 10 milliárd forintból valósulnak meg rehabilitációs területet érintő fejlesztések országszerte, ennek keretében 54 intézményben újul meg a rehabilitációs eszközpark, továbbá sor kerül rehabilitációs centrumok kialakítására is.

A program több mint 1.300 magas színvonalú rehabilitációs eszközt biztosít az intézményeknek, köztük fejlett technológián alapuló, robot asszisztált, komputerizált interaktív terápiás eszközöket, valamint hidroterápiás, fizikoterápiás és végtagmozgató eszközöket. Ennek eredményeként a következményes mozgásszervi betegségek rehabilitációjában országos szinten 54 kórházi helyszínen valósul meg fejlesztés. A projekt keretében az Országos Kórházi Főigazgatóság és az Országos Mozgásszervi Intézet együttműködésével létrejönnek rehabilitációs centrumok, fejlesztésekre kerül sor meglévő rehabilitációs osztályokon, és kidolgozásra kerülnek eljárási protokollok is. Ezek a protokollok részletesen bemutatják a fejlett technológián alapuló eljárásokat, különös tekintettel azok alkalmazási területeire, valamint az integrációjukra a rehabilitációs programba és az egyéb terápiás módszerekkel való összehangolásra. A fejlesztés hozzájárul a rehabilitációs ellátásban részesülők munkaképességének és életminőségének javulásához, valamint csökkenti a szakellátás terheit és a kórházi ápolási napok számát. Ennek eredményeként javul a lakosság számára nyújtott ellátások minősége és hozzáférhetősége, és csökken a területi elérhetőségben tapasztalható különbségek mértéke.

A fejlesztés EFOP-1.8.26-23-2023-00002 „Az egészségi állapot helyreállításához szükséges modern feltételek biztosítása” elnevezésű projektben, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, 10,210 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít