Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A vírus általában tünetmentes, sokszor csak átmenetinek bizonyul, legtöbbször 1-2 év alatt magától eltűnik a szervezetből.

Ugyanakkor az erősen rákkeltő HPV-típussal történő fertőződés esetében átlagosan minden 10 ember közül egynél hosszú éveken keresztül észrevétlenül fennmarad a HPV-fertőzés a szervezetben. Fontos tudni, hogy a HPV vírusra a fertőződés után nem emlékszik az immunrendszer, így ugyanazt a HPV típust többször is el lehet kapni. A kutatások azt mutatják, hogy a HPV elleni vakcina legalább 10 -15 évig védelmet biztosít a HPV fertőzésekkel szemben, így az oltást megakadályozza a HPV bizonyos típusaival történő fertőződést és újra fertőződést. 

A HPV elleni védőoltás lehetőséget kínál arra, hogy az oltóanyagban található rákkeltő HPV-típusok a szervezetben ne okozzanak a későbbiekben daganatos megbetegedést. Az önkéntes, térítésmentes védőoltás beadatásával Ön megóvhatja gyermekét a fertőződéstől!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít