Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A szexuálisan aktív férfiak több mint fele élete során átesik HPV-fertőzésen. Esetükben a fertőzés nagyobb arányban zajlik tünetmentesen vagy szűnik meg kezelés nélkül, mint a nőknél. Férfiak esetében a HPV-fertőzés a húgycsövet, a hímvessző és a herezacskók bőrét érintheti. Bizonyos HPV-típusok a férfiak esetében nemi szervi szemölcsöket okozhatnak. Más típusok pedig hímvessző, a végbélnyílás körüli rák, valamint a szájüregi daganatok kialakulásáért tehetők felelőssé.

A fiúknak a betegség továbbadásában is komoly szerepük van. A kórokozó évekig lappanghat tünetmentesen a szervezetükben, a vírushordó így tudtán kívül fertőzheti meg aktuális partnereit, akik így szintén továbbadhatják a fertőzést. A fertőzések elkerülése érdekében nagyon fontos a felelős szexuális élet önmagunk és mások biztonsága érdekében is. 

A lányok és a fiúk együttes oltásával a magas kockázatú HPV fertőzések és a méhnyakrák belátható időn belül megszűnhet népbetegség lenni!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít