Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A COVID- 19 világjárvány az elmúlt években az életünk minden területén hatalmas akadályokat gördített elénk. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiemelt fontosságúnak jelölte meg a járványügyi rendszer javítását, a pandémiás készültségi szint fokozását, a járványhelyzetre adott válasz gyorsaságának és minőségének javítását, valamint az egészségügyi ellátás folyamatos biztosítását.

Az Európai Unió támogatási rendszerében továbbra is prioritásként jelenik meg a világjárvány időszakában keletkezett, a nemzeti költségvetéseket súlyosan megterhelő kiadások elszámolhatóságának biztosítása. Ennek köszönhetően a COVID-járványhoz kapcsolódó betegápolási feladatok költségeinek megtérítéséhez az Európai Unió társfinanszírozással 50 milliárd forinttal járult hozzá Magyarországon. A pandémiás időszak során felmerült, a magyar költségvetést terhelő költségek egy részének a hazai költségvetés részére történő visszafizetésére az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alapból, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében meghirdetett EFOP-1.8.27-23-2023-00001 azonosító számú „Coviddal kapcsolatos személyi költségek elszámolása” című felhívás keretében kerül sor, vissza nem térítendő támogatásból.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság projektjének keretében a 2020.03.11. - 2022.05.31. közötti időszakban a COVID-19 járvány elleni védekezés során kijelölt „COVID-kórházban” vagy „COVID-részlegen” dolgozó orvosok és ápolók (ápolásban közvetlenül résztvevő szakdolgozók) COVID-19 fertőzésben szenvedő vagy COVID-19-gyanús betegek ápolásával töltött ideje alapján, meghatározott egységköltséggel számított bér- és járulékköltségek európai uniós forrás terhére történő elszámolása valósult meg, így a korábbi kiadások egy része visszatérítésre kerül a magyar költségvetésbe.

A projekt forrása az Európai Unió - Európai Szociális Alapja és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít